آلت کوین چیست ؟ کامل ترین مقاله فارسی

48 دقیقه زمان مطالعه
آلت کوین چیست؟

آلت کوین چیست و به چه ارزهایی اطلاق می‌شود؟

در حقیقت به تمام ارزهای دیجیتالی که بعد از بیت کوین توسعه پیدا کرده و وارد بازار کریپتوکارنسی ها شده‌اند، با اصلاح آلتکوین شناخته می شوند. فرقی نمی‌کند که شما درباره چه کدام یک از ارزهای دیجیتال، توکن ها، کوین ها، میم کوین ها، شت کوین ها و حتی توکن های تازه متولد شده صحبت می‌کنید. وقتی عنوان آن بیت کوین (BTC) نباشد، شما در حال صحبت درباره یک آلتکوین خواهید بود.

عناوین مقاله

این دسته از ارزهای دیجیتال این روزها سر و صدای زیادی به راه انداخته‌اند و خیلی از آنها احتمالاً باید برای گوش شما آشنا باشند.

اینکه چرا به ارزهای دیجیتال توسعه پیدا کرده بعد از بیت کوین این عنوان را داده‌اند، دلایل زیادی دارد. به عنوان بهترین دلیل باید به ارزش و اعتبار خود بیت کوین اشاره کنیم. در همین لحظه که در حال نگارش این مقاله در اولین روزهای سال ۲۰۲2 هستیم، حدود 35 درصد از کل بازار رمز ارزها متعلق به بیت کوین است (دامیننس بیت کوین).

از این رو باید برای آن ارزش خاصی قائل بود. همین دلیل به اندازه‌ای کافی است که بتوان بیت کوین را به عنوان یک دسته جداگانه ( پادشاه ارزهای دیجیتال ) و سایر رمز ارزها را در یک دسته به عنوان آلت کوین ها ارزیابی نمود.

از دیگر دلایل این موضوع نیز می‌توان به نقش تعیین کننده بیت کوین در روند کلی بازار کریپتوها اشاره کرد. جایی که تغییرات بیت کوین در هر جهت می‌تواند تمام بازار را به دنبال خود بکشاند. اگر حتی چند روز بازار رمز ارزها را دنبال کرده باشید، با این واقعیت به خوبی آشنا هستید.

Altcoin ترکیبی از دو کلمه Alt از ریشه‌ Alternate به معنای جایگزین شدن و Coin به معنای سکه است که در نهایت کلمه آلت‌ کوین (سکه جازگزین) را می‌سازد. همانطور که از اسم آن پیداست آلت کوین جایگزینی است برای بیت کوین. چرا بیت کوین؟

بیت کوین در سال ۲۰۰۸ متولد و یک سال بعد راه‌اندازی شد. تا قبل از آن نیز تلاش‌هایی برای خلق یک سیستم پولی دیجیتال انجام شده بود (مانند بیت گلد)، اما هیچ کدام نتوانست به موفقیت دست پیدا کند.

بیت کوین به جرات موفق‌ترین پروژه برای دیجیتالی کردن پول تا آن زمان به شمار می‌رفت. از آن جایی که سیستم این ارز دیجیتال شدیدا با فنون رمزنگاری گره خورده است، رمزارز خطاب می‌شود. پس در نظر داشته باشید رمزارز، نوعی ارز دیجیتال به شمار می‌رود.

بیت کوین

البته بیت کوین بدون ایراد نبود و به قابلیت‌های بیشتری نیاز داشت. به همین دلیل رفته رفته ارزهای دیجیتال جدید با الهام‌گیری از آن ظهور کردند.

آلت کوین ها تلاش کردند محدودیت‌ها و مشکلات نخستین رمزارز دنیا را برطرف کرده و یک سری امکانات بیشتر در مقایسه با آن ارائه کنند.

آلت کوین‌ها به عنوان جایگزین (Alternative) برای نخستین رمز ارز دنیا معرفی شدند. در دنیای ارزهای دیجیتال کنونی، بیت کوین در یک سمت و تمام آلت کوین‌ها در سمتی دیگر قرار می‌گیرند. وب‌سایت coinmarketcap.com به عنوان مهمترین مرجع نمایش قیمت رمزارزها، نزدیک به ۹ هزار AltCoin فهرست کرده، اما تعداد واقعی بسیار از این عدد بیشتر است.

بیت کوین اولین ارز دیجیتال بود که در جهان معرفی شد و اجرا و به کارگیری آن به موفقیت انجامید و راه را برای ارزهای دیجیتال دیگر باز کرد. اما اتفاقی که پس از آن افتاد این بود که هر یک از رمزارزهایی که پس از بیت کوین ساخته شدند به کاربران این اطمینان را می‌دادند که دیگر در این آلت کوین‌ها خبری از محدودیت‌های موجود در بیت کوین نخواهد بود و ویژگی‌های جدید به طور حتما آنها را شگفت‌زده می‌کند.

بنابراین اولین چیزی که به ذهن می‌رسید این بود که آلت کوین‌ها برای رقابت با بیت کوین می‌بایست خصوصیات رقابتی چشمگیری داشته باشند.

بسیاری از آلت کوین‌ها بر اساس چارچوب اصلی ارائه شده توسط بیت کوین ساخته شده‌اند. به همین علت هم بیشتر آلت کوین‌ها نظیر به نظیر هستند. همه‌ آن‌ها در تلاشند روش‌های کارآمد و ارزان‌تری را برای انجام معاملات در اینترنت ارائه دهند. آلت‌ کوین‌ها با وجود ویژگی‌های مشترک زیادی که با هم دارند، تفاوت‌های بسیاری نیز دارند. مزایای آلت کوین‌ها

تاریخچه آلت کوین ها

تاریخچه آلتکوین چیست؟

صحبت کردن درباره گذشته تا اندازه‌ای لازم است. مخصوصاً اگر قرار بر بررسی روند تولد آلت کوین ها باشد. ارزهای دیجیتال برای اولین بار با اختراع بیت کوین در سال ۲۰۰۹ به روی کار آمدند. بعد از آن بود که آلت کوین های دیگر پا به عرصه بازار رمز ارزها گذاشتند.

این اتفاق با ارز دیجیتال با نام نِیم کوین (NameCoin) در سال ۲۰۱۱ آغاز شد. البته دلیل واضحی دارد که اکنون هیچ خبری از این ارز دیجیتال نیست و در رتبه های نزدیک به ۱۰۰۰ رمز ارزها با قیمت نزدیک ۱.۵ دلار در حال درجا زدن است. NameCoin یک کپی برداری کامل و واضح از بیت کوین بود.

 

روند کپی برداری از بیت کوین همچنان ادامه داشت. لایت کوین ایده بعدی برای آلت کوین بعدی بود که البته در حال حاضر شرایط به مراتب بهتری دارد. آلتکوینی که در همان سال ۲۰۱۱ وارد بازار شد. بعد از آن اما نوبت به یک پروژه فوق‌العاده رسید. جایی که در سال ۲۰۱۴ شاهد رونمایی از پروژه جذاب مونرو (Monero) بودیم. بعد از آن هم دش (Dash) روی کار آمد. در نهایت در سال ۲۰۱۵ بود که پروژه اتریوم وارد میدان شد و این روند همچنان ادامه داشته و هر ساله پروژه های جذابی از آلت کوین ها را شاهد هستیم.

مزایا-و-معایت-آلت-کوین-ها

مزایای آلت کوین‌ها

آلت کوین‌ها از ابتدا برای جبران ضعف‌های بیت کوین به وجود آمدند. بنابراین در حالت مقایسه با بیت کوین، چند مزیت کلی دارند:

  • سرعت بیشتر تراکنش ها: آلت کوین‌ها، تراکنش‌ها را معمولاً با سرعت بیشتری پردازش می‌کنند. بیت کوین با پردازش فقط 7 تراکنش بر ثانیه، ظرفیت تبدیل به یک رمزارز برای تراکنش‌های روزمره را ندارد. اما بسیاری از آلت کوین‌ها مانند ترون، می‌توانند تا 2 هزار تراکنش بر ثانیه را پردازش کنند.
  • افزایش رقابت: حضور آلت‌ کوین‌ها فضای بازار رمزارزها را رقابتی و به عبارتی داغ‌تر می‌کنند. کاربران رمزارزهای مختلف با فعالیت در بازارهای متفاوت، انگیزه‌ی بیشتری برای سرمایه‌گذاری بیشتر و کسب سود پیدا می‌کنند.
  • کاهش کارمزد: تراکنش‌ها یکی از مهم‌ترین مزایای آلت کوین‌ها نسبت به بیت کوین است. در حال حاضر با افزایش چشمگیر قیمت بیت کوین و همچنین افزایش ترافیک شبکه، پرداخت کارمزد تراکنش‌ بیت کوین عملاً برای کاربران معمولی شبکه به‌صرفه نیست. البته که بیت کوین هم با راه اندازی لایتنینگ در سرعت و کاهش کارمزد تراکنش قدم در راه گذاشته است.

معایب آلت کوین‌ها

آلت کوین‌ها همزمان با ایجاد فرصت‌های متنوع و فراوان در بازار ارزهای دیجیتال، ریسک‌هایی هم برای کاربران ایجاد می‌کنند:

  • همبستگی شدید قیمتی به بیت کوین : قیمت آلت کوین‌ها بسیار به بیت کوین وابسته است. عملاً نوسانات قیمت بیت کوین روی قیمت آلت کوین‌ها تاثیر مستقیم می‌گذارد و بازارشان کاملاً مستقل نیست. به علاوه به خاطر عمر کمترشان، گاهی خطر سقوط ارزش سرمایه بازار وجود دارد.
  • افزایش کلاهبرداری: حضور آلت کوین‌های متنوع، ریسک افتادن در دام کلاهبرداری‌ها و تله‌های اسکم را هم بالاتر می‌برد. ممکن است کاربران ناآگاه قربانی این تله‌ها باشند.
معایب آلت کوین‌ها  مزایای آلت کوین‌ها
عدم ثبات و پایداری و در نتیجه نامناسب بودن برای افراد محتاط پایین بودن کارمزد تراکنش‌ آلت کوین‌ها
 وابسته بودن قیمت بسیاری از آلت کوین‌ها به بیت کوین بهبود نقص‌های بیت کوین مثل هزینه استخراج
امکان کلاهبرداری و تقلب در آلت کوین‌ها به دلیل عدم امکان بازگشت سرمایه رقابتی بودن بازار ارزهای دیجیتال
کاهش استقبال عمومی از آن‌‌ها سرعت بیشتر تراکنش‌ها نسبت به بیت کوین

در آلت کوین، مانند بیت کوین اغلب مواردی از جمله کلاهبرداری و سایرهای جعلی دیده می‌شود؛ زیرا در بسیاری از این ارزها امکان بازگشت سرمایه، شناسایی فرستنده و گیرنده و کنترل و توقف تراکنش وجود ندارد. با تکامل و پیشرفت بیشتر آلت‌ کوین‌ها انواع متفاوتی معرفی شدند که هر یک ویژگی‌های جدیدی ارائه می‌کردند.

انواع آلت کوین

انواع آلت کوین ها

  • ارزهای رمزپایه مبتنی بر ماینینگ (Mining-based Cryptocurrencies)
  • استیبل کوین‌ (ارز دیجیتال باثبات) (Stablecoins)
  • توکن‌های امنیتی (Security tokens)
  • توکن‌های ابزاری (Utility tokens)
  • توکن‌ های اوراق بهادار (Security tokens)

مسئله‌ جداسازی این مفاهیم و دسته‌بندی‌ دقیق‌تر آنها همچنان در حال توسعه است که اگر این روند ادامه یابد، در آینده منظور از واژه‌ آلت کوین فقط ارزهای رمزپایه مبتنی بر ماینینگ، غیر از بیت کوین خواهد بود اما به یاد داشته باشید که برای یک آلت کوین اینکه در بیش از یک دسته‌بندی قرار بگیرد اهمیت زیادی دارد؛ چرا که داشتن ویژگی‌های متنوع و در عین حال کاربردی از مزایای آن به شمار می‌رود.

در ادامه به بررسی انواع نام برده از آلت‌ کوین‌ها می‌پردازیم:

آلت‌ کوین‌های مبتنی بر ماینینگ (Mining-Based Altcoins)

همان‌طور که از عنوان مشخص است، این دسته از آلت‌کوین‌ها، در حال استخراج و ماینینگ هستند. بیشتر ‌آلت‌کوین‌های مبتنی بر استخراج از روش اثبات سهام (Proof of Work PoW) استفاده می‌کنند. روشی که در آن سیستم‌ها با حل مسائل دشوار، کوین‌های جدید تولید می‌کنند تا بلوک جدیدی خلق کنند. نمونه‌هایی از آلت‌کوین‌های مبتنی بر استخراج می‌توان به لایت کوین، زی‌کش و مونرو اشاره کرد.

بیشترین آلت‌کوین‌های برتر در سال ۲۰۲۰ در دسته‌ی بر پایه استخراج قرار گرفتند. گزینه جایگزین آلت‌کوین‌های بر پایه ماینینگ، کوین‌های از قبل استخراج‌شده‌اند. این کوین‌ها از طریق الگوریتم خاصی تولید نمی‌شوند، بلکه قبل از انتشار رسمی و فهرست شدن، در بازار ارزهای دیجیتال توزیع می‌شوند. یک نمونه از کوین‌های از قبل استخراج‌شده، ارز دیجیتال ریپل با مشخصه XRP است.

ارز دیجیتال با ثبات (Stablecoin)

تجارت و استفاده از ارزهای دیجیتال از زمان راه‌اندازی، همیشه با نوسانات همراه بوده است. استیبل کوین‌ها یا همان کوین‌های باثبات، با ایجاد ارزش مانند ارزهای فیات، فلزات گران‌بها یا سایر ارزهای دیجیتال، این نوسانات نامحدود را کاهش می‌دهند. در صورت بروز مشکل برای این ارزهای دیجیتال، دارایی سبد خرید به عنوان ذخیره‌ای برای بازیابی سرمایه دارندگان آن عمل می‌کند. نوسانات قیمت کوین‌های استیبل، از محدوده‌ی کمی بالاتر نخواهد رفت.

استیبل کوین‌ (ارز دیجیتال باثبات) (Stablecoins)

ارز دیجیتال تتر، یکی از مشهورترین ارزهای دیجیتال اسیتبل است که در بسیاری از صرافی‌های رمزارزی معامله می‌شود. این کوین، پشتیبان دلار است. نمونه‌های دیگر پول‌های استیبل یو‌اس‌دی‌سی (USDC) و میکر دی‌اِی‌او (MakerDAO) هستند.

توکن‌ های اوراق بهادار (Security tokens)

این دسته از آلت کوین‌ها متصل به یک کسب و کار هستند که به طور معمول در آفرهای اولیه کوین (ICO) ارائه می‌شوند. توکن‌های اوراق بهادار به سهام‌های سنتی شباهت دارند و اغلب نوعی سود سهام مانند پرداخت یا مالکیت در مشاغل را نوید می‌دهند.

توکن‌های ابزاری (Utility tokens)

همان طور که از نام این دسته از آلت کوین‌ها پیداست، توکن‌های ابزاری خدمات‌رسانی را بهبود می‌بخشند و گاهی به عنوان بخشی از ICO به فروش می‌رسند. ICO Initial Coin Offering به معنای عرضه اولیه کوین است که کاربران در صورت خرید آن به شبکه بلاک‌چین متصل می‌شوند.

فایل کوین (Filecoin) مثالی عالی از یک توکن ابزاری است که در ICO ارائه می‌شود. فایل کوین‌ها به نحوی طراحی شده‌اند که در فضای ذخیره‌سازی غیرمتمرکز فایل، قابل تعویض باشند.

گس کوین‌ها

این دسته از آلت‌ کوین‌ها شاید کمتر از همه شناخته شده باشند. گس کوین‌ها به این منظور طراحی شده‌اند که صرفاً کارمزد تراکنش‌‌های دیگر آلت کوین‌ها را در شبکه پرداخت کنند. ارز وی‌تور (Vethor) مثال خوبی برای این نوع آلت کوین است.

آلت‌کوین‌های امنیتی

توکن‌های امنیتی مانند اوراق بهادار معامله‌شده در بازارهای سهام بورس هستند، با این تفاوت که منشأ دیجیتالی دارند. توکن‌های دیجیتال، شبیه سهام سنتی هستند و بیشتر این کوین‌ها باهدف پرداخت سود سهام یا مالکیت تمام بین دارندگان معامله می‌شوند.

بهترین و محبوب‌ترین آلت کوین‌های ارز دیجیتال

قرارگیری بیت کوین در یک سمت و آلت کوین‌ها در طرفی دیگر به معنی ضعیف بودن آن‌ها نیست. برخی از آن‌ها جوامع بزرگی تشکیل داده و سرمایه کل بازارشان بسیار بالا است. بیت کوین در ابتدا به عنوان راهکاری برای انتقال سریع ارزش خلق شد، اما امروز از هدف اولیه‌اش دور شده و بیشتر شبیه طلا، شکل وسیله‌ای به منظور ذخیره ارزش به خود گرفته است.

از سرعت پایین پردازش تراکنش‌ها و کارمزد بالا در آن نمی‌توان چشم‌پوشی کرد. به همین امروز حتی برای کاربردهایی نظیر انتقال پول نیز برخی آلت کوین‌ها گزینه بسیار بهتری محسوب می‌شوند.

آلت کوین‌‌هایی نظیر اتریوم، ریپل، پولکادات، سولانا، کادنا و ترون صرفا یک رمزارز نبوده و در اصل، پلتفرمی کاربردی شامل یک ارز دیجیتال اختصاصی به شمار می‌روند. آن‌ها علاوه بر داشتن اکوسیستمی بزرگ و کاربردی، سرعت پردازش تراکنش بالاتری دارند و در عین حال کارمزدهای پایین‌تری نیز دریافت می‌کنند. به همین دلیل روز به روز از محبوبیت بیت کوین کاسته و به آن‌ها اضافه می‌شود.

اتریوم

اتریوم (ETH)

اتریوم برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) برنامه نویسی روس که درآن زمان تنها ۱۹ سال سن داشت معرفی شد. هدف ویتالیک ارائه یک ارز‌دیجیتال مشابه با ارز‌دیجیتال بیت‌کوین با قابلیت‌های بیشتر بود. او در وایت پیپر اتریوم (white paper) که در سال ۲۰۱۳ منتشر می‌کند به توضیح پلتفرم نرم‌افزاری غیرمتمرکزی به نام اتریوم می‌پردازد.

اتریوم رتبه دو بازار رمز‎ارز را در اختیار دارد، ویژگی خاص اتریوم ایجاد قرارداد‌های هوشمند است و برای راه اندازی رمزارزهایی که بلاک‌چین اختصاصی ندارند می‌تواند شبکه‌ مناسبی باشد، رمز‌ارز‌پایه این شبکه اتر (ETH) است، در صورتی ایجاد تراکنش باید از اتر استفاده گردد.

ویتالیک در این وایت پیپر ایده‌ی پلتفرمی را مطرح می‌کند که به نوعی می‌توان از آن به عنوان دومین نسل رمز ارزها یاد کرد، چرا که برخی از معایب و مشکلاتی که در ساختار شبکه بیت‌کوین بودند را برطرف و قابلیت‌های جدیدی را نیز به آن اضافه می‌کرد. در سال ۲۰۱۴ اعضای گروه اصلی اتریوم یعنی ویتالیک بوترین، چارلز هاسکینسون، جو لوبین، آنتونی دیلوریو، میهای آلیسی و گاوین وود این کوین را به طور رسمی در کنفرانس بین المللی بیت‌کوین معرفی کردند.

ویژگیی های اصلی اتریوم

این شبکه، پلتفرم نرم‌افزاری متن‌باز و قابل برنامه‌ریزی‌ای است که امکان توسعه و ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز مبتنی بر تکنولوژی بلاکچین را برای همگان فراهم می‌کند. ویژگی دیگر اتریوم آن است که تمامی معاملات و تراکنش‌ها در آن به صورت فرد به فرد انجام می‌گیرد. دیگر ویژگی امکان اجرایی کردن قراردادهای هوشمند بدون نیاز به نهاد نظارتی واسط، دولت و یا گروه خاصی وجود دارد.

هدف اتریوم چیست؟

هدف اصلی اتریوم، غیرمتمرکزسازی اینترنت است، چنین سیستمی برای آنکه بتواند کار کند نیاز به یک واحد مالی دارد تا بتواند هزینه‌های منابع محاسباتی و یا راه‌اندازی برنامه‌ها را داشته باشد. بخاطر همین موضوع شبکه‌ی اتریوم یک رمزارز بومی به نام اتر دارد.

بایننس کوین

بایننس کوین (BNB)

رمز ارز binance coin (bnb)، از طریق عرضه‌ اولیه سکه (ICO) در ماه جولای سال ۲۰۱۷ منتشر شد.
هدف اصلی ایجاد این کریپتوکارنسی، جذب سرمایه برای توسعه و ارتقاء صرافی Binance بود. صرافی رمز ارزی Binance (که یکی از بزرگترین صرافی‌های ارز دیجیتال است) از امنیت و سرعت پردازش قابل توجهی برخوردار است و ایجاد ارز رمز ارز آن نیز باعث شد جایگاهی پیشرو در این فضا کسب کند. این صرافی در تاریخ ۱۸ آپریل ۲۰۱۹ بلاکچین و کوین‌های معاملاتی خود را راه‌اندازی کرد و در نتیجه، بایننس کوین (BNB) که در ابتدا یک توکن اتریوم ERC-20 بر روی بلاکچین اتریوم بود در سال ۲۰۱۹ به بلاکچین خود منتقل شد. در واقع به بیان ساده، بایننس کوین (با نشانه‌ی اختصاری BNB) یک ارز دیجیتال مختص صرافی بزرگ Binance می‌باشد.

یکی از برنامه‌هایی که موجب افزایش قیمت BNB در طول زمان می‌شود، کاهش تعداد در گردش توکن‌های آن است که با برنامه سوزاندن توکن‌ها به وجود می‌آید. تاکنون چند دوره از سوزاندن توکن‌های BNB انجام شده است که طی آن‌ها میلیون‌ها واحد BNB سوزانده شده است.

تاریخچه مختصری از بایننس

صرافی بایننس بزرگترین صرافی از نظر حجم مبادلات روزانه است. بنیان‌گذار این صرافی، چانگ‌پنگ ژائو (ملقب به CZ) از ثروتمندترین و شناخته‌شده‌ترین چهره‌های فعال جامعه ارزهای دیجیتال شده است.

این صرافی جزو یکی از مورد اعتمادترین صرافی‌های رمزارز برای کاربران است. این اعتماد به اندازه‌ای است که پس از اضافه شدن یک رمزارز به لیست ارزهای بایننس، قیمت آن به طور قابل توجهی رشد می‌کند.

این صرافی که کار خود را از چین آغاز کرده بود، در پی ممنوعیت خریدوفروش ارزهای رمزنگاری شده در این کشور، سرورها و تشکیلات خود را به ژاپن منتقل کرد. در مارس ۲۰۱۸، این شرکت دفاتر خود در تایوان را نیز گسترش داد.

در آوریل ۲۰۱۸، این صرافی اعلام کرد که با سخت‌گیری دولت‌های چین و ژاپن تصمیم گرفته که مقر اصلی خود را به کشور مالت منتقل کند.

تفاوت اصلی بایننس کوین و بیت کوین چیست؟

تمرکز در برابر عدم تمرکز: بیت‌کوین در همه جای دنیا معامله و پشتیبانی می‌شود و نسبت به انواع مختلفی از تهدیدهای بیرونی مقاوم است. اما ارز دیجیتال بایننس کوین به شدت تحت تاثیر شرایط داخلی صرافی Binance است.
بایننس کوین، رمز ارز جدیدی است که در سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی شد. اما از طرف دیگر، بیت‌کوین دارای سابقه طولانی و اثبات شده‌ای است که برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ منتشر شد.
حداکثر تعداد بیت‌کوین‌ها، ۲۱ میلیون اما عرضه‌ بایننس کوین ۲۰۰ میلیون کوین است. این بدان معناست که طی سالهای آینده، کوین‌های BNB می‌توانند به لحاظ حجم کلی، از بیت‌کوین سبقت بگیرند.

کاردانو

کاردانو (ADA)

ارز دیجیتال CARDANO با نماد اختصاری ADA، این پروژه مبتنی‌بر بلاک چین براساس تحقیقات دانشمندان علوم کامپیوتر و اقتصاد ایجاد شده است. کاردانو شبکه‌ای غیرمتمرکز مبتنی بر تکنولوژی بلاکچین است که به‌وسیله‌ی توکن ADA تأمین می‌شود. درواقع ADA رمزارزی است که روی شبکه‌ی کاردانو خریدوفروش می‌شود.
بلاکچین کاردانو به شما این امکان را می‌دهد که مانند بلاک چین اتریوم، قراردادهای هوشمند بسازید. این شباهت باعث شده است که ارز دیجیتال کاردانو به اتریوم ژاپنی معروف شود.

ویژگی اصلی کاردانو

بسیاری از معامله‌گران و سرمایه‌گذارهای بازار ارزهای دیجیتال، پروژه کاردانو را رقیب اتریوم می‌دانند. یکی از ویژگی‌های اصلی ارز دیجیتال کاردانو، تیم توسعه بسیار قوی است. چرا که بنیانگذار اصلی کاردانو پیش‌از این، نقش خیلی مهمی در موفقیت پروژه‌های بزرگی مثل بیت‌شیرز و اتریوم داشته است.
ویژگی دیگر کاردانو ساختار دو لایه‌ای است که باعث شده به اولین بلاکچین دارای این ساختار تبدیل شود.

سایر ویژگی‌های کاردانو عبارت‌اند از:

  • بسیار مقیاس‌پذیر میباشد.
  • امکان تراکنش‌های کم‌هزینه و سریع را فراهم می‌کند.
  • مکانیسم اجماع کاربرپسندتر و عادلانه‌تری نسبت به بلاک چین‌های دیگر دارد.

اما نقشه‌ی راه پروژه کاردانو شامل ۵ فاز اصلی است:

  • بایرون (Byron)
  •  شلی (Shelley)
  • گوگوئن (Goguen)
  • باشو (Basho)
  • ولتیر (Voltaire)

سولانا

سولانا (SOL)

سولانا (Solana)، یک بلاکچین با کارایی بسیار بالا است که از قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز پشتیبانی می‌کند. سولانا از مکانیزم اثبات سهام بهره می‌برد و با ویژگی زمان‌بندی برای ایجاد بلوک‌ها می‌تواند ۵۰ تا ۶۵ هزار تراکنش را در ثانیه پردازش و تایید کند.

ویژگی های ارز دیجیتال سولانا

زمان از اهمیت زیادی برخوردار است ولی در دنیایی کریپتوکارنسی و بلاک‌چین این مفهوم جایگاهی نداشت تا زمانی که آقای  Anatoly Yakovenko در پروژه سولانا اولین بلاک‌چین با قابلیت ثبت زمان را راه‌اندازی کرد. سولانا در واقع یک ساعت عمومی غیرمتمرکز است تا همه بتوانند با توجه به آن برنامه‌ریزی‌هایی خود را بر روی بلاک‌چین انجام دهند.

ساختار شبکه سولانا

سولانا توانسته با تغییر الگوریتم SHA-256 که در بیت‌کوین استفاده می‌شود و تغییراتی در الگوریتم اثبات سهام در بلاک‌چین سولانا یک ساعت غیر‌متمرکز بسازد. در بلاک‌چین سولانا کارمزد هر تراکنش برابر ۰٫۰۰۰۰۱ دلار است، این به معنی است که انجام یک میلیون تراکنش فقط با پرداخت ۱۰ دلار امکان‌پذیر است.

اهداف بلاک‌چین سولانا

۱–بهبود مقیاس‌پذیری: یکی از ویژگی‌های رمز‌ارز سولانا، الگوریتم اجماع اثبات تاریخ یا PoH است. این امکان، ثبت تاریخ و چندین ویژگی دیگر را به شبکه سولانا اضافه می‌کند که باعث افزایش مقیاس‌پذیری سولانا می‌شود.

۲–زمان پردازش کوتاه: رمز‌ارز سولانا در میان بقیه ارز‌های دیجیتال پردازش بسیار کوتاه‌تری دارد به همین دلیل زمان اعتبار‌سنجی برای انجام معامله و اجرای قرارداد‌های هوشمند به طور باورنکردنی کاهش می‌دهد. با این زمان پردازش کم سولانا مورد توجه بسیاری از شرکت‌ها و نهاد‌ها قرار گرفته است.

۳–کارمزد کم در مقابل پردازش سریع:  یکی از وعده‌های که سولانا داده است این است که شما هیچ‌وقت از افزایش کارمزد‌ها و گس (Gas) غافل‌گیر نخواهید شد. این رمز‌ارز به نحوی طراحی شده است که کارمزد کمی در برابر پردازش سریع از شما دریافت خواهد کرد و به همین دلیل بسیار محبوب شده است.

ریپل

ریپل (XRP)

XRP نوع دیگری از ارزهای دیجیتال است که دارای شبکه‌ی پرداخت آزاد مختص به خود است. در حقیقت ریپل شبکه بلاکچین و دفترکل ثبت تراکنش‌ها است و XRP ارز بومی این شبکه است که در میان معامله گران به همان نام ریپل شناخته می‌شود. ارز دیجیتال (xrp) نوعی از توکن مبادلتی است که در معاملات از آن استفاده می‌شود.

این توکن از طریق شبکه ریپل مبادله می‌شوند و استفاده از این ارز باعث شده تا نقل و انتقالات مالی در کمترین زمان ممکن انجام شود. تفاوت این ارز با دیگر ارزهای دیجیتال این است که XRP استخراج نمی‌شود بلکه در سال 2013 شرکت ریپل اقدام به صدور 100 میلیارد واحد XRP کرد تا این رمزارز را کم‌کم وارد بازار کند.

این ارزدیجیتال بر روی یک دفترکل توزیع‌شده منتقل می‌شود که نام آن ایکس آرپی لجر است و همچنین تراکنش‌های مربوط به XRP توسط نودهای این دفتر تائید می‌شود.

از دلایل محبوبیت ریپل نسبت به دیگر ارزهای دیجیتال نظیر بیت‌کوین می‌توان به خاصیت این ارز مبنی بر فراهم کردن بستر مناسب جهت تبادل پول اشاره کرد. زیرا شبکه ریپل با هدف افزایش کاربرد شبکه‌های انتقال پول در بین تمامی بانک‌ها فعالیت خود را آغاز کرده است.

ریپل نقش به خصوصی در دنیای فناوری‌ بلاک چین ایفا می‌کند. در حالی که سایر پروژه‌ها مسیری برخلاف سیستم بانکی کلاسیک را دنبال می‌کنند، ریپل در تلاش است تا با آن‌ها همکاری داشته باشد. به این منظور، RippleLabs (سازمان بنیادین Ripple) چندین محصول با نام‌های xRapid، xCurrent و xVia را راه‌اندازی کرده است که این‌ها می‌توانند توسط بانک‌ها برای پردازش معاملات جهانی مورد استفاده قرار گیرند. توکن XRP که برای پردازش این معاملات استفاده می‌شود، به‌عنوان ارزی واسط در شبکه ripple عمل می‌کند.

به بیان ساده‌تر، ارز ورودی با XRP مبادله می‌شود، سپس برای انجام تراکنش به شبکه انتقال داده می‌شود و پس از رسیدن به گیرنده به ارز خروجی تبدیل می‌شود. این بدان معناست که معاملات با دو ارز مختلف نیز امکان‌پذیر است. XRP در حال حاضر تنها کوین مورد استفاده در RippleNet است. با این وجود، ازنظر تئوری این امکان وجود دارد که بانک‌ها بتوانند کوین‌های خود را ایجاد و از آن‌ها در این شبکه استفاده کنند. به‌اصطلاح، این gateway ها هستند که در این شبکه نقش واسطه را بر عهده دارند.

پولکادات

پولکادات (Polkadot)

پولکادات (polkadot) بستری برای ساخت و اجرای برنامه‌های کامپیوتری غیرمتمرکز میباشد. از عناوین مربوط به این رمز ارز میتوان به نداشتن ریسک توقف یا دستکاری در شبکه، تراکنش‌های فوق‌العاده سریع و ارزان، رقیب اتریوم، شبکه‌ای با هزاران بلاک چین و … اشاره نمود. این ارز دیجیتال در رتبه‌های بالای بازار رمزارز قرار گرفته و سرمایه‌گذاران زیادی منتظر جهش نجومی آن هستند.

پولکادات نسل جدید پروتکل‌های بلاکچینی است. هدف این پروژه ایجاد شبکه‌ای واحد از بلاک چین‌های هدفمند و یکپارچه می‌باشد. تیم پولکادات سعی دارد از این طریق بر مشکلات مقیاس‌پذیری (کندی و پرهزینه‌بودن تراکنش‌ها) و تعامل‌پذیری در فضای ارزهای دیجیتال غلبه ‎کند. به‌بیان ساده‌تر، اگر بلاکچین‌های مختلف راه‌حلی برای مشکلات دنیای واقعی باشند، می‌توان شبکه پولکادات را راه‌حلی برای مشکلات خود این بلاکچین‌ها دانست.

ارز دیجیتال شبکه پولکادات را «دات (DOT)» می‌نامند کاربرد اصلی دات، پرداخت هزینه‌های شبکه و همچنین تصمیم‌گیری برای آینده شبکه است. در حقیقت، هر فرد با داشتن DOT می‌تواند یک حق رأی را برای آینده این شبکه به دست بیاورد. مانند بیت کوین، اتر و سایر رمزارزها، سرمایه‌گذاری روی ارز دات، در حقیقت سرمایه‌گذاری روی آینده شبکه است و قیمت این رمز ارز هم با عرضه و تقاضا و امیدواری‌ها نسبت به آینده شبکه پولکادات بالا و پایین خواهد شد. در زمان نگارش این مقاله، دات از نظر ارزش بازار با قیمت حدود ۴۰دلار در میان ده ارز برتر بازار حضور دارد.

دوج کوین

دوج کوین (DOGE)

دوج کوین رمزارزی نظیربه‌نظیر و متن‌باز محسوب می‌شود که برای سرگرمی به‌وجود آمده و پلتفرمی غیرمتمرکز است که به کاربران اجازه می‌دهد تا پول را به‌صورت آنلاین به‌راحتی انتقال دهند. اسم آن از مِیم اینترنتی (ایده‌هایی که با اینترنت مشهور می‌شوند) دوج (doge) گرفته شده است. ارزش دوج به‌آرامی رشد کرده و بین هزاران کاربر محبوب شده است.

دوج کوین در ۶ دسامبر ۲۰۱۳ توسط دو مهندس نرم افزار ایجاد شد و هدف آن نیز شوخی بود. بیلی مارکوس (Billy Markus) برنامه نویس IBM از پورتلند آمریکا، تغییراتی در کوین خود (دوج کوین) ایجاد کرد تا از بیت کوین متمایز باشد؛ زیرا بیتکوین توسط فرد ناشناسی (ساتوشی ناکاموتو) ایجاد شده بود و توسط تعداد کمی از ماینرها استخراج می‌شد. مارکوس می‌خواست ارزی بسازد که برای عموم مردم قابل دسترسی باشد.

طبق گفته وب سایت دوج کوین، این یک ارز دیجیتال همتا به همتای متن باز است. این آلتکوین ابتدا به عنوان یک جوک ایجاد شد که به شوخی اینترنتی درباره سگ شیبا اینو اشاره داشت و سپس در سطح اینترنت محبوبیت زیادی کسب کرد.

درست مانند تمام ارزهای رمزنگاری شده، دوج کوین می‌تواند خرید و فروش شود و درست مانند پول خرج شود. این رمز ارز با تغییراتی در کدهای لایت کوین ساخته شده و از همان الگوریتم یعنی اسکریپت (Scrypt) استفاده می‌کند.

لونا

لونا (LUNA)

ارز دیجیتال لونا با اختصار LUNA، توکنی است توسط بایننس سرمایه‌گذاری شده است. توکن لونا در سال 2018 طراحی و معرفی شده است. ارز دیجیتال لونا، دومین کوینی است که توسط اکوسیستم ترا (Terra) صادر می‌شود. در واقع ترا، یک بلاکچین نسل بعدی شبکه‌ی پرداخت‌ها است که با استیل کوین ادغام شده و از توکن بومی خود، لونا قدرت می‌گیرد.

ترا یک پلتفرم قابل برنامه‌ریزی و مطمئن است که برای تامین ثبات قیمت در زمان انجام تراکنش‌های فرامرزی، از استیبل کوین‌ها استفاده می‌کند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید ترا با کمک فناوری بلاکچین کازماس طراحی شده و برای به چالش کشیدن برنامه‌های پرداخت فعلی خرده فروشی ساخته شده است.

ارز لونا (LUNA)، مزیت‌های بسیاری برای بازار ارزهای دیجیتال دارد. ماهیت غیرمتمرکز بودن آن را برای اقتصاد دیجیتال، ایده‌ آل می‌کند.

در حال حاضر، انواع مختلفی از استیبل کوین‌ها در شبکه‌ی ترا موجود است که می‌توان از این موارد به ترا یو اس دی TerraUSD (UST) که به دلار آمریکا و تراکی آر دابلیو TerraKRW (KRT) که به یون کره جنوبی وابسته است، اشاره کرد.

پروژه‌ی اَوِلانچ (Avalanche)، یک پروژه مبتنی بر دیفای (DeFi) است که در سال ۲۰۱۸ معرفی شد. فروش توکن AVAX در میانه‌ی ماه جولای ۲۰۲۰ شروع شد و در کمتر از چند ساعت به فروش ۴۵ میلیون دلار رسید.

همان‌طور که اشاره شد، آوالانچ، پلتفرم ارائه دهنده‌ی ارز دیجیتال آواکس با نماد AVAX است. آوالانچ یک پلتفرم متن‌باز برای اجرای برنامه‌های دیفای (DeFi) و استقرار شبکه‌های بلاکچین در یک اکوسیستم است. به بیان ساده‌تر می‌توان گفت که آوالانچ و ارز دیجیتال آواکس (اولانچ)، پلتفرمی برای راه‌اندازی برنامه‌های کاربردی مالی و غیرمتمرکز، تجارت و سایر خدمات است.

توسعه‌دهندگان آواکس ادعا می‌کنند که آوالانچ اولین شبکه قراردادهای هوشمند است که به‌صورت استاندارد در زمانی کمتر از یک ثانیه، تراکنش‌ها را تایید می‌کند.

ارز دیجیتال آواکس (اولانچ) در سال ۲۰۲۰، مانند سایر ارزهای دیجیتال دچار رکود شد. اما رمزارز آواکس پس از لیست شدن در صرافی معتبر دنیا و با شروع سال ۲۰۲۱، روند تقریباً صعودی و قدرتمندی را طی کرد.

آواکس

آواکس AVAX (اولانچ)

توکن اصلی پلتفرم اولنچ، ارز دیجیتال آواکس با نماد AVAX است که برای پرداخت کارمزدهای شبکه، استیکینگ و فراهم‌کردن واحد حساب اصلی بین شبکه‌های اولانچ کاربرد دارد.

ویژگی‌های ارز دیجیتال آواکس AVAX و پلتفرم اَوِلانچ

  • ۴ ویژگی اصلی ارز دیجیتال AVAX آواکس، موارد زیر هستند:
  • ارز AVAX توکن مورد استفاده در شبکه بلاکچین اولانچ است.
  • کارمزدهای تراکنش که در قالب ارز دیجیتال آواکس پرداخت می‌شوند، سریع سوزانده می‌شود. بنابراین رفته‌رفته، تعداد ارز دیجیتال آواکس در طول زمان کاهش یافته و ارزش آن بیشتر می‎‌شود.
  • ارز دیجیتال آواکس، توکن اصلی شبکه اولانچ است و امنیت شبکه را تضمین می‌کند.
  • حداکثر ۷۲۰ میلیون واحد ارز دیجیتال آواکس وجود خواهد داشت، که نیمی از این تعداد، روی شبکه‌ی اصلی توزیع خواهد شد.

اتم

کازموس (ATOM)

کازموس جز شبکه مطرح بازار کریپتوکارنسی است. این شبکه، درست مثل بسیاری از ارزهای دیگر که در بازار وجود دارند، از بلاکچین اختصاصی خودش استفاده می‌کند. اما بلاکچین این ارز با سایر رمز ارزها، تفاوتی عمده دارد؛ آن تفاوت هم این است که بلاک‌چین کازموس، در اصل به عنوان بستری برای تمام بلاک‌چین‌ها شناخته می‌شود و تمام آن‌ها را به یکدیگر متصل می‌کند.

اگر بخواهیم این موضوع را به صورت تخصصی بیان کنیم، می‌توانیم این‌طور بگوییم که کازموس، در واقع شبکه‌ای غیرمتمرکز از بلاک‌چین‌های موازی و مستقل است. هر یک از این بلاک‌چین‌ها خود از الگوریتم‌های اجماع مثل «BFT» و یا «Tendermint» استفاده می‌کنند.

نحوه کارکرد کازموس
همانطور که گفتیم، اصلی‌ترین کارکرد کازموس، ایجاد یک بستر برای ارتباط بلاکچین‌ها با یکدیگر است. اما سوالی که پیش می‌آید این است که این رمزارز، چگونه این هدف را به واقعیت بدل می‌کند؟

باید بدانید که این رمز ارز، برای تحقق هدفی که دنبال می‌کند، ابزارهای بسیاری را به کار گرفته است. به علاوه، در این میان از پروتکل‌های خاصی نیز پیروی می‌کند. این پروتکل، خود یکی از ابزار اصلی این بستر به شمار می‌رود و هر بلا‌کچین را به صورت جداگانه و مستقل، بررسی می‌کند. هر این از این بلاک‌چین‌ها، با نام شبکه یا Zone شناخته می‌شوند.

عملکرد هر یک از این Zone‌ها کاملا مستقل از دیگری است و هر اتفاقی و رخدادی که در داخل آن بروز پیدا می‌کند، از دیگر شبکه‌های جداست. اموری از جمله عرضه توکن‌های جدید و انجام هرگونه تراکنش مورد نیاز، به راحتی در هر یک از شبکه‌ها، جدا از بستر کازموس، ممکن خواهد بود. تمامی این شبکه‌ها، بر روی بستری به «Cosmos Hub» گرد هم می‌آیند و می‌توانند بر روی بستر این شبکه، در کنار هم، با یکدیگر همکاری نمایند.

بازار آلت کوین نوپا است. تعداد آلت‌کوین‌های ذکرشده در بازار ارزهای دیجیتال در دهه گذشته به‌سرعت، چند صد برابر شده و نظر بسیاری از سرمایه‌گذاران خرد را به خود جلب کرده است. آلت‌کوین‌ها با تب‌وتاب بسیار بر پایه حرکت قیمت خود، در کوتاه‌مدت برای افراد سوددهی دارند. سرمایه‌گذاران آلت کوین، بیشتر با سرمایه‌ی کمی وارد بازار می‌شوند.

بازارهای کوچک به دلیل عدم وجود مقررات، باعث ایجاد نوسانات و سود شیرین آلت‌کوین‌ها می‌شوند.

آلت سیزن

آلت‌ سیزن (altseason) چیست؟

آلت سیزن (Altseason) به معنای فصل آلت کوین است. آلت سیزن به دوره‌ای می‌گویند، که قیمت آلت کوین‌ها رشد بیشتری نسبت به بیت کوین داشته است. آلت کوین بعد از موفقیت بیت کوین ایجاد شده است. Altcoin به معنای لغوی جایگزین ارز (کوین‌های جایگزین) است. رشد بیت کوین باعث جلب توجه افراد به ارز‌های دیگر شده است. هدف ارزهای دیجیتال دیگر رفع محدودیت‌های بیت کوین است.

*همان طور که سود‌های 1000 درصدی در این بازار امکان پذیر است. به همان مقدار ضرر‌های 90 درصدی نیز وجود دارد.

دامیننس بیت کوین چیست؟ آلت سیزن چه زمانی رخ می‌دهد؟

دامیننس بیت کوین در معنای لغوی سلطه و تسلط می‌باشد. دامیننس یک نوع شاخص است. با در نظر گرفتن کل بازار کریپتوکارنسی درصد سرمایه‌ای که در اختیار بیت کوین می‌باشد همان دامیننس است.

وقتی دامیننس بیت کوین افزایش پیدا می‌کند باعث توجه بازار به بیت کوین می‌شود. در چنین شرایطی سرمایه از سمت آلت کوین ها خارج می‌شود، پس کاملا منطقی است که احتمال ریزش در آلت کوین ها زیاد باشد. بنابراین با کاهش دامیننس بیت کوین، توجه بازار به سمت بیت کوین کم می‌شود و سرمایه به سمت آلت کوین ها می‌رود که باعث افزایش چشمگیر قیمت آلت کوین ها نسبت به بیت کوین می‌شود سپس دوره آلت سیزن در این زمان شروع می‌شود. پس تحلیل دامیننس بیت کوین برای سرمایه گذاران رمز ارز حایز اهمیت می باشد. در نتیجه در کنار تحلیل ارزها برای سرمایه‌گذاری حتما تحلیل دامیننس را در نظر بگیرید.

برای مثال ارز دیجیتال اتریوم را در نظر بگیرید. این ارز دیجیتال در ۱۲ ژانویه ۲۰۱۸ به بالاترین قیمت خود یعنی ۱۲۹۹٫۹۵ دلار رسید. کمتر از یک ماه بعد، این قیمت به ۵۹۷٫۳۶ دلار کاهش یافت و در پایان سال، قیمت اتر به ۸۹٫۵۲ دلار رسید. اما این آلت‌کوین ۳ سال بعد رکوردی بالاتر از ۴۰۰۰ دلار را ثبت کرد. پیش‌بینی روند بازار آلت‌کوین و ورود و خروج به‌موقع می‌تواند سود زیادی به‌همراه داشته باشد.

اما یک مشکل اساسی درباره‌ی آلت‌کوین‌ها وجود دارد. همانطور که در ابتدای این موضوع گفتیم، بازار آلت‌کوین‌ها هنوز به حد کافی بالغ نشده است. به‌رغم تلاش‌های زیاد، هیچ معیار مناسب و مشخصی برای ارزیابی و تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاری روی این ارزهای دیجیتال وجود ندارد.

در بیشتر موارد، بازار آلت کوین‌ها با گمانه‌زنی‌ها پیش می‌رود. در این بازار، ارزهای دیجیتال بسیاری بوده که نتوانسته‌اند سرمایه کافی را جذب کنند یا حتی بعد از جمع‌آوری سرمایه، به‌سادگی از بین رفته‌اند و تبدیل به یک ارز دیجیتال مرده شده‌اند. ارز دیجیتال مرده اصطلاحی است که برای کوین‌های بدون سفارش خرید و فروش استفاده می‌شود.

بنابراین، بازار آلت‌کوین‌ها برای سرمایه‌گذاران همانند یک ریسک بزرگ در بازاری بی‌قانون و در عین حال نوظهور با نوسان بالا است. سرمایه‌گذار آلت‌کوین، باید توانایی تحمل فشارهای ناشی از نوسانات شدید قیمت را داشته باشد. اگر چنین سرمایه‌گذاری هستید گزینه‌ی خوبی را انتخاب کرده‌اید. اگر حرفه‌ای عمل کنید، بازار ارزهای دیجیتال، سود بسیار خوبی را خلق می‌کند.

برای اینکه بتوانید تصمیم بهتری برای خریدوفروش در بازار آلت کوین بگیرید، دیدگاه موافق و مخالف این ارزهای دیجیتال را حتماً مطالعه کنید تا بتوانید با اطلاعات کاملی به بازار آلت کوین وارد شوید.

بیت کوین یا آلت کوین؟

بیت کوین برای سرمایه گذاری بهتر است یا آلت کوین؟

اکثر شرکت‌های بزرگ و بین المللی بیت کوین را پذیرفته اند ولی سایر ارزهای دیجیتال را قبول نمی‌کنند و انواع آلت کوین به عنوان ارزهایی که می‌توانند جایگزین بیت کوین شوند، در حال حاضر سطح پذیرش کمتری برای معاملات دارند.

وبسایت useBitcoins حدود ۵۰۰۰ عدد از کسب و کارهای پذیرنده بیت کوین را معرفی کرده است. همچنین Where To Spend Bitcoins UK به معرفی فروشگاه‌ها و وبسایت‌هایی که امکان خرید و فروش با بیت کوین را دارند، پرداخته است.

نکته: یکی از روش‌های مناسب برای تشخیص زمان سرمایه گذاری بررسی شاخص غلبه بیت کوین (Bitcoin Dominance) است که می‌تواند به شما بگوید الان زمان مناسبی برای خرید بیت کوین است یا آلت کوین! به این صورت که اگر نمودار صعودی باشد یعنی زمان مناسبی برای انتخاب بیت کوین است و اگر نزولی یا در حال رنج زدن باشد، وقت خرید بهترین آلت کوین ها است.

زمانی که خریدارن به خاطر نوسانات، حجم معاملات و هزینه بالای تراکنش‌ها مایل به خرید و سرمایه گذاری در بیت کوین نیستند، آلت کوین‌ها معاملات سریع‌تر و ارزان‌تری را ارائه می‌دهند.

مخالفین آلت کوین ها ! ( دلیل مخالفت آن ها چیست ؟ )

آلت کوین‌ها در مقایسه با بیت کوین، بازار سرمایه‌گذاری کوچک‌تری دارد. تا ژانویه ۲۰۲۲، بیت کوین ۶۰ درصد از کل بازار ارزهای رمزپایه را در اختیار داشته است.

عدم وجود مقررات و معیارهای تعریف‌شده برای سرمایه‌گذاری، به این معنی است که بازار آلت کوین با سرمایه‌گذاران کمتر و نقدینگی کوچکی حرکت می‌کند. درنتیجه، قیمت‌های آنها در مقایسه با بیت کوین نوسان بیشتری دارد.

همیشه نمی‌توان تفاوت و موارد استفاده‌ی آلت‌کوین‌ها را تشخیص داد، تشخیص تفاوت و کاربرد بین آلت‌کوین‌های مختلف، سخت است. بنابراین، تصمیم‌گیری در مورد سرمایه‌گذاری، دشوارتر و گیج‌کننده‌تر است.

موافقین آلت کوین ها !

آلت‌کوین‌ها، نسخه‌های بهتری از بیت کوین هستند، چون‌که هدف آنها جبران نقص‌های دنیای رمزارز است.

آلت‌کوین‌ها مانند پول‌های ثابت می‌توانند به‌طور بالقوه، هدف اصلی بیت‌کوین را در مورد واسطه برای معاملات روزانه برآورده کنند.

برخی از آلت کوین‌ها مانند اتر Ethereum و Ripple’s XRP قبلاً در کانون دید بررسی مؤسسات رسمی قرارگرفته‌اند که منجر به ارزیابی‌های اصولی و تایید آن‌ها شده است.

سرمایه‌گذاران می‌توانند طیف گسترده‌ای از آلت‌کوین‌ها را که عملکردهای مختلفی در اقتصاد ارزهای دیجیتال دارند انتخاب کنند.

تفاوت آلتکوین و شت کوین چیست؟

با اطلاع از تعریف شت کوین و میم کوین ها حتماً درک خواهید کرد که این دسته بندی خود زیر مجموعه‌ای از آلت کوین ها هستند. شت کوین ها یک دسته از زیر مجموعه آلتکوین ها هستند که البته هدف خاصی ندارند. این دسته از آلتکوین ها بیشتر برای کسب سود و یا کلاهبرداری و به اصطلاح کوچه بازاری به جیب زدن مقدار زیادی پول توسعه پیدا می‌کنند.

آلت کوین توکن است یا کوین؟

اگر با فرق کوین و توکن آشنا هستید، ساده است که درک کنید که در دسته بندی بیت کوین و آلت کوین خیلی اهمیتی ندارد که یک ارز دیجیتال کوین باشد یا توکن. در واقع آلتکوین تنها یک اصطلاح است که در انتهای آن از کوین استفاده شده است. در واقع همان طور که در تعریف آلتکوین ها اشاره کردیم، تمام رمز ارزها چه کوین و چه توکن بعد از بیت کوین در دسته آلتکوین ها دسته بندی می شوند. ( در رابطه با تفاوت کوین و توکن در مقاله آموزش ارز دیجیتال توضیحات خوبی داده ام که می توانید بخوانید )

آلت کوین تقلبی چیست و چگونه می توان آن ها را شناسایی کرد؟

امروزه با گسترش ارزهای دیجیتال و وجود بسیار زیاد آلت کوین ها، رمز ارز های مختلفی به بازار می آیند. بعضی از آن ها کلاهبرداری و فیک هستند و ممکن است با ایده های مختلف از شما طلب پول بابت سرمایه گذاری کنند و در نهایت با کلاهبرداری از دور رمز ارز ها خارج شوند.

در بازار ارز های دیجیتال احتمالا نام طرح پانزی را زیاد شنیده باشید. امروزه رمز ارز هایی در جهت کلاهبرداری به بازار می آیند و پس از مدتی که کاربران خود را جذب کردند به راحتی و بدون هیچ اطلاعی خارج می شوند. یکی از طرح های کلاهبرداری در بستر ارز های دیجیتال طرح پانزی نام دارد که با جستجو در سطح اینترنت می توانید درباره آن کامل مطالعه نمایید.

سوالات متداول

سؤالات متداول در مورد آلت کوین ها

Altcoin چیست؟

اصطلاح آلت کوین (altcoin) به ارزهای رمزپایه دیگری غیر از بیت‌کوین گفته می‌شود. این کوین‌ها با گسترش قابلیت‌ها و رفع نواقص ارزهای دیجیتال، خود را از بیت کوین متمایز می‌کنند.

۱۰ آلت کوین برتر کدامند؟

۱۰ آلت کوین برتر و مشهور در بازار تا جولای ۲۰۲۱ (تیرماه ۱۴۰۰): اتریوم (Ethereum)، بایننس (Binance)، تتر (Tether)، کاردانو (Cardano)، پولکادات (Polkadot)، سولانا ( Solana )، فانتوم (Fantom)، کادنا (Kadena)، لونا (Luna) و آوالانچ (Avax)

قیمت آلت کوین چقدر است؟

آلت کوین‌ها محدوده قیمت بسیار گسترده‌ای از چند سنت تا هزاران دلار دارند. برای مثال، اتر Ethereum در همان روزی که ریپل XRP، پنجمین ارز رمزنگاری‌شده باارزش ۰٫۸۹ دلار معامله می‌شد، باقیمت ۱۹۷۹ دلار معامله شد.

بهترین آلت کوین برای سرمایه‌گذاری چیست؟

بر اساس سرمایه بازار، اتر بزرگ‌ترین و با ثبات‌ترین آلت کوین است. قابلیت‌های قرارداد هوشمند، ارزش آن را به اثبات رسانده است و بخشی از Ethereum است، مسلماً اتریوم یکی از پیچیده‌ترین سیستم‌عامل‌های بلاک‌چین در چند وقت اخیر بوده است.

آیا آلت کوین سرمایه‌گذاری خوبی است؟

بسیاری از خطرات سرمایه‌گذاری آلت کوین‌ها در ارتباط با بیت‌کوین است. علاوه بر این، بسیاری از آلت کوین‌های کوچک، نقدینگی ندارند. اما آلت‌کوین‌های کاملاً ثابت مانند اتریوم و سولانا و کادنا می توانند رقیب های بیت کوین باشند.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
1 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *