تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟

27 دقیقه زمان مطالعه
تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟

تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟

اگر در فضای بلاکچین هستید، به احتمال زیاد با عباراتی مانند داده‌های آنچین، تراکنش‌های آنچین، تحلیل آنچین و معیارهای آنچین مواجه شده‌اید.

اگر به تازگی دنبال‌کردن این فناوری نوظهور را شروع کرده‌اید، ممکن است به دست آوردن شناخت در مورد مفاهیم داده‌ها یا تحلیل‌های آنچین کمی مشکل باشد. در پایان این مقاله، امیدواریم به درک مناسبی از این موضوع مهم بلاکچین برسید

در این راهنما، ما دقیقاً در مورد چیستی تحلیل آنچین و اینکه چگونه می‌توانید آن را برای بهبود تجارت و سرمایه‌گذاری ارز دیجیتالی خود به کار ببرید، بحث می‌کنیم.

این واقعیت که داده‌های تراکنش بلاکچین کاملاً در دسترس عموم است، آن را برای علم داده و ماشین لرنینگ مناسب می‌سازد.

در واقع، ارز دیجیتال تنها نوع دارایی است که می‌توان تمامی فعالیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری مربوط به آن را به‌شکل آزاد و عمومی در اختیار داشت و تحلیل کرد، کاری که به نام تحلیل آنچین شناخته می‌شود.

از آنجایی که بلاکچین‌ها حجم زیادی از داده‌های مالی را تشکیل می‌دهند، تحلیلگران می‌توانند از این اطلاعات برای بررسی تراکنش‌ها و سنجش سودمندی شبکه در زمان‌های مشخص استفاده کنند.

از طریق جمع‌آوری و تجزیه‌و‌تحلیل داده‌های آنچین، معامله‌گران و سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال می‌توانند بینشی در مورد احساسات و رفتار کلی افراد دیگر حاضر در شبکه پیدا کنند.

 

بلاکچین چیست؟

اگرچه بلاکچین، در فرهنگ عامه، اغلب به دلیل اختراع انقلابی بیتکوین توسط ساتوشی ناکاموتو تشناخته شده است، ذهن اصلی پشت ایده زنجیره ایمن رمزنگاری‌شده استوارت هابر و دبلیو اسکات استورنتتا هستند.

 این دو محقق دانشگاهی در سال 1991 توسعه و اجرای یک ابزار دیجیتال مبتنی بر مُهر زمانی را پیشنهاد کردند که قرار بود اسناد ارزشمندی را در وب، هم دائمی و هم بدون دستکاری، منتشر کند. یک «پروتکل اثبات» نیز پشتیبانی و تأیید می‌کند که این اسناد در یک نقطه از زمین و در زمان معین وجود واقعی دارد.

محبوب‌ترین پروتکل‌های بلاکچین امروزی حاوی بسیاری از ویژگی‌ها است. به زبان ساده، یک بلاکچین عمومی به‌عنوان یک زنجیره دیجیتال متشکل از بلوک‌هایی تعریف می‌شود که در آن هر بلوک شامل مقادیری از اطلاعات ارزشمند و یک کد الفبایی عددی منحصر به فرد به نام «هش» (hash) است.

شما میتوانید برای آشنایی بیشتر با مفهوم هش در دنیای ارزهای دیجیتال، و همچنین انواع هش و رمزنگاری ها، به مقاله الگوریتم‌های رمزنگاری در سایت ما مراجعه کنید.

تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟
تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟

یک بلوک نه تنها با هش منحصربه‌فرد خود، بلکه با هش بلوک قبلی نیز مشخص می‌شود – سیستمی که از طریق آن هک کردن بلاکچین‌ها تقریباً غیرممکن می‌شود.

از نظر مفهومی، بلاکچین در واقع یک دفتر کل دیجیتالی شامل سوابق موجود در شبکه گسترده‌ای از گره‌ها است که در آن یک گره (یعنی سیستم کامپیوتری)، شخص یا سازمان مجاز به ایجاد تغییرات یا کنترل یک‌طرفه جریان اطلاعات نیست.

فناوری بلاکچین پایه و اساس یک تغییر بالقوه از سیستم‌های مالی و اطلاعات متمرکز به شبکه‌های عمومی غیرمتمرکز را ایجاد می‌کند که امکان انتقال «بی‌نیاز به اعتماد» ارزش و اطلاعات را فراهم می‌کند.

همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات تکمیلی در رابطه با بلاکچین، به مقاله انواع بلاکچین در سایت ما مراجعه کنید.

 

تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟

اکثریت قریب به اتفاق ارزهای دیجیتال موجود در بازار امروز از بلاکچین‌های عمومی برای تأیید و ثبت داده‌ها استفاده می‌کنند. به همین دلیل، داده‌ها به‌صورت آنچین برای همه در هر زمان و از هر نقطه از جهان در دسترس هستند.

تحلیل آنچین به روش استفاده از اطلاعات دفتر کل بلاکچین جهت درک احساسات بازار اشاره دارد که به‌طور خاص، شامل بررسی داده‌های تراکنش و موجودی کیف پول ارز دیجیتال می‌شود – دو موردی که هنگام تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری کارآمد هستند.

این یک پدیده نوظهور است که شامل بررسی فاندامنتال، سودمندی و تراکنش‌های یک ارز دیجیتال و داده‌های بلاکچین آن است.

تحلیلگران آنچین تلاش می‌کنند تا درک خود از شبکه را بهبود بخشند تا از طریق تجزیه‌و‌تحلیل معیارهای مختلف، حرکات قیمت در آینده را پیش‌بینی کنند. همان‌طور که در زیر بحث خواهیم کرد، تجزیه‌و‌تحلیل آنچین شامل به‌دست آوردن بینشی از داده‌های بلاکچین زیر است:

 

حجم معاملات

جزییات بلوک از جمله پاداش ماینر

همبستگی‌های قیمت

ورودی و خروجی بورس و چیزهای دیگر

 

مشابه آنچه که هدف تحلیل فاندامنتال سهام است- یعنی درک ارزش واقعی یک شرکت- تحلیل آنچین نیز از داده‌های بلاکچین در دسترس عموم برای ارزشگذاری یک شبکه استفاده می‌کند.

معامله‌گران و سرمایه‌گذاران اغلب همزمان از تحلیل آنچین و تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند تا نقاط ورود و خروج کوتاه‌مدت مناسب دارایی‌های ارز دیجیتال را تعیین کنند.

به‌طور خلاصه، یکی از مهم‌ترین موارد استفاده از تحلیل آنچین، استفاده از داده‌های تراکنش و کیف پول در دسترس عموم برای درک ارزش یک شبکه بلاکچین در مقایسه با تبلیغات سوداگرانه‌ای است که پیرامون آن ارز دیجیتال وجود دارد.

تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟
تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟

داده آنچین چیست؟

داده‌های آنچین شامل اطلاعات تمام تراکنش‌های انجام‌شده در یک شبکه بلاک چین خاص – یا به عبارت دیگر – تمام اطلاعات نوشته‌شده بر روی بلوک‌های یک بلاکچین است. در مورد بلاکچین عمومی باید گفت این اطلاعات برای همه در دسترس است. داده‌ها را می توان به‌طور کلی به سه دسته مجزا طبقه‌بندی کرد:

داده‌های تراکنش (به عنوان مثال آدرس ارسال و دریافت، مبلغ انتقالی، مقدار باقیمانده برای یک آدرس خاص)

داده‌های بلوک (به‌عنوان مثال مُهر زمانی، هزینه‌های استخراج‌کننده، پاداش‌ها)

کد قرارداد هوشمند (یعنی منطق تجاری مدون در یک بلاکچین)

 

داده آنچین در برابر داده آفچین

تراکنش های آفچین در بلاکچین اجرا و ثبت نمی‌شوند. این در تضاد شدید با تراکنش‌های آنچین است که در آن انتقال ارزش در شبکه بلاکچین انجام می‌شود و بنابراین ثبت می‌شود.

در یک مفهوم سنتی‌تر، این دو نوع تراکنش را می‌توان به‌عنوان شیوه‌های «ثبتی» و «غیر ثبتی» درک کرد: سناریویی را تصور کنید که در آن باید مبلغی پول به حساب X منتقل کنید.

می‌توانید با پیروی از روال سنتی انتقال ارزش به حساب بانکی X از طریق حساب بانکی خود یا فروشنده‌های شخص ثالث، مانند پی‌پال، این کار را انجام دهید.

از طرف دیگر، ممکن است ترجیح دهید بدهی را از طریق روش‌های دیگر تسویه کنید، مانند کوپن‌های تامین مالی و به اشتراک گذاشتن کد با X یا صرفاً تعویض رمز عبور PayPal خود با X. در حالی که در مورد اول، بانک یا ارائه‌دهنده شخص ثالث معمولاً هزینه‌ای را از مشتریان خود دریافت می‌کند، شیوه های جایگزین به افراد اجازه می‌دهد تا از این هزینه‌ها قسر در بروند.

به‌طور مشابه، در یک اکوسیستم بلاکچین، تراکنش‌های آفچین می‌تواند به روش‌های مختلفی رخ دهد. ساده‌ترین تسویه آفچین شامل تبادل کلیدهای خصوصی است که از طریق آن دسترسی کامل به وجوه مالک به دیگری اعطا می‌شود.

اکنون، این ما را برمی‌انگیزد تا در مورد دلایل احتمالی یک نفر برای انتخاب تراکنش آفچین به‌جای تراکنش آنچین فکر کنیم.

یکی از عوامل کلیدی مربوط به هزینه‌های بالای تراکنش برای مبادله ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین است. به‌خصوص برای تراکنش‌های کوچک، کارمزد ماینر ممکن است از مبلغی که باید منتقل شود بیشتر شود، در نتیجه چنین تراکنش زمانی که به شکل آنچین اجرا می‌شود، از نظر اقتصادی غیرمعقول می‌شود.

عملکرد یکی دیگر از عوامل مهم است: تراکنش‌های آنچین نه تنها از نظر سرعت بلکه از نظر اندازه نیز محدود هستند. در نتیجه، ذخیره حجم بیشتری از داده‌های آنچین می‌تواند بسیار گران از آب درآید.

علاوه بر این، برخی از فعالان در بلاکچین‌های عمومی ممکن است به دلیل نگرانی‌های مربوط به حفظ حریم خصوصی، تراکنش‌های آفچین را ترجیح دهند.

 

ابزارها و پلتفرم‌های تحلیل آنچین

پلتفرم‌ها و منابع بی‌شماری پدید آمده‌اند که هر کدام نمودارهای روشن‌گری را برای کمک به کاربران در فهم بهتر داده‌های بلاکچین و ردیابی تحرکات ارزهای دیجیتال و کیف پول‌های افراد ارائه می‌دهند. بسیاری از این پلتفرم‌های تحلیل آنچین یا رایگان هستند یا حداقل امکانات رایگان زیادی را ارائه می‌دهند.

کاوشگرهای بلاکچین مانند EtherScan برای اتریوم و SnowTrace برای آوالانچ به شما امکان می‌دهند آدرس کیف پول‌ها یا قراردادهای هوشمند را جستجو کنید. اما آن‌ها داده‌ها را جمع نمی‌کنند و ابزارهایی برای درک انبوه نقاط داده‌ای موجود ارائه نمی‌کنند.

اما تحلیل آنچین به شما نمی‌گوید که چه کاری باید انجام دهید. این کار شماست که یک استراتژی را بر اساس اطلاعات موجود طراحی کنید. در اینجا چند ارائه‌دهنده محبوب تحلیل آنچین آمده است:

Coin Metrics

Glassnode

Dappradar

Dune Analytics

IntoTheBlock

Xangle

CryptoQuant

Anyblock Analytics Index

تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟
تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟

۸ معیار بسیار مهم برای آنچین

اکنون که درباره چیستی تحلیل آنچین صحبت کردیم، بیایید به ۸ معیار آنچین ارائه‌شده در بخش خلاصه توکن برنامه MLQ نگاه کنیم. این داده ها خود را اینگونه توصیف می‌کند:

«یک شرکت علم داده که از تحقیقات پیشرفته در زمینه هوش مصنوعی برای ارائه اطلاعات کاربردی برای بازار ارزهای دیجیتال استفاده می‌کند».

ابتدا، بخش خلاصه توکن یک نمای کلی از برخی از مهم‌ترین معیارهای هر رمزارز ارائه می‌دهد، به‌عنوان مثال در زیر خلاصه‌ای از بیتکوین آمده است:

  • سهامدارانی که با قیمت فعلی پول درمی‌آورند

معیار اول میانگین هزینه آدرس‌های دارای موجودی و میانگین قیمتی که خریداری کرده‌اند را با قیمت‌های کنونی مقایسه می‌کند. اگر قیمت فعلی بالاتر از هزینه متوسط باشد، می‌گویند آن آدرس در سود است. اگر قیمت فعلی کمتر از میانگین هزینه باشد، آدرس را «بی‌پول» می‌نامند.

همانطور که در زیر می‌بینید، آدرس‌ها بر اساس این داده‌ها به  تفکیک درصد به پول‌دارها، بی‌پول‌ها، و کسانی که حساب پولی‌شان نسبت به قیمت کنونی تغییر نکرده تقسیم می‌شوند.

 

سهامداران بزرگ

این معیار آنچین بر «نهنگ‌ها» و سرمایه‌گذاران بزرگ تمرکز دارد. به عبارت دیگر، نشان‌دهنده درصد عرضه درگردش توسط آدرس‌هایی است که بیش از 1% از کل عرضه را در اختیار دارند و یا کسانی که بین 0.1٪ تا1٪ عرضه را در اختیار دارند.

به‌عنوان مثال، فرض کنید دارایی‌ای وجود دارد که چند آدرس، درصد قابل‌توجهی از توکن آن را در اختیار دارند، این بدان معناست که نهنگ‌ها و سرمایه‌گذاران بزرگ می‌توانند به راحتی بازار را با ریختن توکن‌ها دستکاری کنند. بنابراین، تجزیه و تحلیل غلظت نگهدارندگان بزرگ توکن‌ها برای به حداقل رساندن ریسک‌های سرمایه‌گذاری ارز دیجیتال بسیار حیاتی است.

 

همبستگی قیمت با بیتکوین

بیتکوین (BTC) اولین ارز دیجیتال بادوام در جهان و برترین کوین از نظر ارزش در بازار است. به همین دلیل، تحرکات قیمت آن اغلب می‌تواند باعث ایجاد یک اثر دومینویی در بقیه بازار شود.

 به این معنی که اگر قیمت بیتکوین افزایش یابد، ارزش سایر دارایی‌های ارز دیجیتال نیز افزایش می‌یابد و بالعکس. بنابراین، بسیاری از سرمایه‌گذاران معمولاً فعالیت‌های آنچین بیتکوین را زیر نظر دارند.

این معیار همبستگی آماری ۳۰ روزه را بین هر دارایی ارز دیجیتالیی و بیتکوین ارائه می‌کند. برای مثال، در زیر می‌توانیم ببینیم که همبستگی قیمت اتریوم با بیتکوین در زمان نگارش 95 درصد است:

 

تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟
تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟

 

رده‌بندی سهامداران بر اساس سابقه زمانی

۱+ سال: دسته‌بندی به‌عنوان سهامدار ( هولدر)

۱ تا ۱۲ ماه : دسته‌بندی به‌عنوان کروزر

۱ ماه و کمتر: دسته‌بندی به‌عنوان معامله‌گر ( تریدر)

تراکنش‌های بیشتر از 100هزار دلار

این معیار حجم کل تراکنش‌های بیش از صدهزار دلار آمریکا در طول 7 روز گذشته را نشان می‌دهد. همان‌طور که در زیر می‌بینید، 119.36 میلیارد تراکنش بیش از 100 هزار در 7 روز گذشته در شبکه بیتکوین رخ داده است.

 

جمعیت‌شناسی تراکنش‌ها

جمعیت‌شناسی تراکنش به تعداد تراکنش‌های انجام شده در مناطق زمانی تجاری غرب (10 صبح تا 10 بعد از ظهر UTC) در مقایسه با تراکنش‌های انجام‌شده در منطقه زمانی شرقی (10 بعد از ظهر تا 10 صبح UTC) در 14 روز گذشته اشاره دارد.

 

مجموع ورودی‌های بورس

مجموع ورودی‌های بورس به حجم کل مبادلات یک رمزارز (به دلار یا توکن) اشاره دارد که در طی 7 روز گذشته در صرافی‌های متمرکز برتر انجام شده است.

 

مجموع خروجی‌های بورس

مجموع خروجی مبادلات در واقع مبلغ کل برداشت یک رمزارز از صرافی‌های متمرکز برتر است (به دلار یا توکن) که در 7 روز گذشته اتفاق افتاده است.

 

چند معیار دیگر

۱) CDD: مفهوم Coin Days Destroyed (CDD) در سال 2011 توسط کاربر انجمن BitcoinTalk   به نام «ByteCoin»  به‌عنوان جایگزینی برای معیار حجم تراکنش پیشنهاد شد، که به گفته آنها، دستکاری داده‌هایی که هنگام جابجایی یک آدرس در معادلات رخ می‌دهد را نادیده می‌گیرد.

CDD در ازای چند روز نگه‌داری یک سکه، وزن بیشتری به آن می‌دهد. بنابراین فردی که 10 روز پیش یک بیتکوین دریافت کرده است، وزن کسی را دارد که 10 بیتکوین را یک نگه داشته.

اگرچه Glassnode چند نمودار برای اتریوم ارائه می‌کند، اما کارش تا حد زیادی به بیتکوین اختصاص دارد. برای فعالیت در مورد قراردادهای هوشمند، مانند تحلیل آنچین از امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) یا NFT، باید به منابع دیگری مراجعه کنید.

 

تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟
تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟

 

۲) قراردادهای هوشمند و جریان پول‌های هوشمند: در امور مالی سنتی، «پول هوشمند» به هر سرمایه‌ای اطلاق می‌شود که توسط سرمایه‌گذاران، موسسات و صندوق‌های حرفه‌ای کنترل می‌شود. این اصطلاح همچنین وارد فرهنگ لغت DeFi شده است، و به موسساتی مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری پرریسک یا نهنگ‌ها (کسانی که مقادیر زیادی ارز دیجیتال دارند) اشاره می‌کند.

Nansen  منبعی محبوب برای ردیابی محل ورود و خروج پول هوشمند است. این پلتفرم بیش از 100 میلیون کیف پول فردی را برچسب‌گذاری کرده است تا به صورت 0x32456 ظاهر نشوند، بلکه به‌عنوان “3 Arrow Capital” و غیره ظاهر شوند.

این پلتفرم ویژگی‌های رایگان از جمله «Hot DeFi Contracts» را ارائه می‌کند، که به شما امکان می‌دهد پروژه‌هایی را دنبال کنید که افراد مطلع در حال حاضر مشغول کار با آن‌ها هستند، مانند استخر نقدینگی در Avalanche (آوالانچ).

 

۳) داده‌های پروژه‌های خاص: اگر به دنبال داده‌های مربوط به یک پروژه DeFi یا NFT خاص هستید، احتمالاً آن را در Dune Analytics، که یک پلتفرم رایگان است که توسط مشارکت‌کنندگان اجرا می‌شود و می‌خواهد GitHub Web 3  باشد، پیدا کنید.

فقط کافی است نام پروژه NFT یا پروتکل DeFi را که می‌خواهید در مورد آن بیشتر بدانید در نوار جستجو تایپ کنید. همچنین می‌توانید برگه «Discover» را امتحان کنید تا محبوب‌ترین داشبوردها را ببینید.

Dune نیز چند داشبورد مشابه ردیابی پول هوشمند Nansen دارد. برای مثال، می‌توانید ببینید که دارندگان گران‌ترین مجموعه NFT، Bored Apes Yacht Club (BAYC)، چه چیزی را می‌خرند و می‌فروشند. اما باید داشبوردهایی مانند اینها را به‌صورت جداگانه جستجو کنید.

 

۴) بینش‌های NFT: روند داغ اخیر NFTها همچنین منجر به ایجاد مجموعه‌ای از ابزارهای تحلیل شده است که به‌طور خاص بر بازار NFT متمرکز شده‌اند.

CryptoSlam حجم فروش NFT را ارائه می‌کند، در حالی که Icy.Tools به شما امکان می‌دهد داده‌های فروش را بر حسب زمان واقعی مشاهده کنید.

از آنجایی که قیمت اقلام در مجموعه NFT اغلب بر اساس نادر بودن آنها تعیین می‌شود، معامله‌گران از ابزارهایی مانند Rarity.Tools و LuckyTrader استفاده می‌کنند تا بفهمند بر اساس داده های آنچین، وضعیت نادر بودن یک آیتم در مجموعه چگونه است.

BlockProbe نمونه‌ای از پلتفرم‌هایی است که دارای ویژگی Deal Spotter است که بر اساس داده‌های یک مجموعه به کاربران می‌گوید چه زمانی یک NFT خاص به صورت مقرون‌به‌فروش فروخته می‌شود.

برای تحلیل تصویر کلی بازار، یکی از منابع محبوب، داشبورد Dune در OpenSea است. معامله‌گران NFT از این داشبورد برای سنجش احساسات استفاده می‌کنند، با وجود حجم روزانه بیش از 100 میلیون دلار، عموماً تصور می‌شود شاخصی از بازار NFT صعودی باشد.

 

۵) ارزش بازار: ارزش بازار یک ارز دیجیتال ارزش خالص شبکه بلاکچین را مشخص می‌کند. ارزش کل یک شبکه در واقع حاصل ضرب قیمت ارز دیجیتال در کل عرضه در گردش آن  ارز تعریف می‌شود. جدا از تعیین ارزش خالص شبکه، می‌توانیم از ارزش بازار برای ارزیابی اندازه بازار، پذیرش و ریسک‌های مربوط به دارایی ارز دیجیتال استفاده کنیم.

 

۶) وضعیت نگهداری(HOLD): تحلیلگران از معیاری به نام موج HODL برای تعیین روند بازار و زمان نگهداری رمزارز توسط کاربر استفاده می‌کنند. موج HODL به تحلیلگران می گوید که آیا معامله‌گران دارایی را نگه می‌دارند یا به‌سرعت آن را می‌فروشند. این شاخص حال‌و‌هوای بازار و چشم انداز نگهدارندگان را تعیین می‌کند، یعنی اینکه آیا آنها احساس می‌کنند ممکن است قیمت کاهش یابد یا افزایش پیدا کند.

 

سیگنال‌های کاربردی معاملاتی آنچین

اکنون که به معیارهای ارائه‌شده در زمینه تحلیل آنچین نگاه کردیم، بیایید در ادامه به بخش سیگنال‌های معاملاتی کاربردی نگاه کنیم. سیگنال‌های آنچین بر سه دسته‌اند:

آنچین

صرافی

مشتقه

 

هر یک از این سیگنال‌ها بر اساس شاخص‌های اساسی ارائه‌شده توسط IntoTheBlock هستند، اگرچه سیگنال‌های معاملاتی، سیگنال‌های حرکتی را بر اساس تغییرات نسبی اندیکاتور نشان می‌دهند.

مدل‌ها تغییرات این شاخص‌ها را تجزیه و تحلیل کرده و آن‌ها را با قیمت قبلی‌شان مقایسه می‌کنند. این با استفاده از تکنیک‌ها و افق‌های زمانی مختلف بسته به سیگنال معاملاتی و رمزارز مورد نظر تجزیه و تحلیل می‌شود.

سیگنال‌های آنچین با استفاده از اندیکاتورهای بلاکچین همراه با مدل‌های تک‌متغیره به دست می‌آیند که هر کدام از روش‌های کمی متفاوتی برای اطمینان از ثبات و دقت استفاده می‌کنند. هر سیگنال آنچین یک بار در روز با هدف پیش‌بینی تغییرات احتمالی قیمت روز بعد دوباره محاسبه می‌شود.

 

تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟
تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟

 

سیگنال‌های آنچین موجود در برنامه MLQ عبارتند از:

رشد شبکه جدید: این سیگنال تغییر در کل آدرس‌های رمزارزهای مورد نظر را اندازه‌گیری می‌کند. سیگنال تغییرات را نسبت به کل آدرس‌های هفته قبل دنبال می‌کند تا صعودی یا نزولی بودن رفتار هر رمزارز را منعکس کند.

 

In the Money: این سیگنال از نشانگر In/Out of Money استفاده می‌کند و سپس حجم توکن‌هایی با سطح قیمت فعلی در سود هستند را محاسبه می‌کند. این سیگنال از میانگین تحرک 7 روزه کل حجم عرضه پول استفاده می‌کند و آن را با ارزش روز قبل مقایسه می‌کند.

 

تمرکز: این سیگنال روزانه موقعیت نهنگ‌ها یا آدرس‌هایی را که بیش از 1 درصد عرضه و سرمایه‌ در گردش را دارند یا آن‌هایی که بین 0.1 تا 1 درصد عرضه را در اختیار دارند، دنبال می‌کند. به‌طور معمول، اگر نهنگ‌ها و سرمایه‌گذاران به پوزیشن خود اضافه کنند، وضعیت صعودی تلقی می‌شود؛ اگرچه آستانه‌های واقعی، بسته به رمزارز، متفاوت است.

 

تراکنش های بزرگ: این سیگنال بر اساس معیار تراکنش‌های بزرگ IntoTheBlock است و تغییرات در تعداد تراکنش های بیش از 100000 دلار را تجزیه و تحلیل می‌کند. این سیگنال یک پروکسی برای افراد دارای ارزش خالص بالا و فعالیت‌های تجاری سازمانی است.

 

سیگنال‌های صرافی

برخلاف سیگنال‌های آنچین که روزانه محاسبه می‌شوند، سیگنال‌های صرافی تقریباً برحسب زمان واقعی هستند زیرا دقیقه به دقیقه محاسبه می‌شوند و افق زمانی یک دقیقه‌ای دارند. بر اساس تحقیقات استراتژی‌های تجارت با فرکانس بالا (HFT)، این مدل‌ها بر هر رمزارز پشتیبانی‌شده آزمایش و اعمال شده‌اند.

 

مشتقه

در نهایت، سیگنال‌های مشتقه بر اساس داده‌های بازار فیوچرز است. این مدل به‌صورت ساعتی با هدف پیش‌بینی حرکت قیمت در بازه یک ساعته بعدی محاسبه می‌شود.

تغییرات بازار فیوچرز: این سیگنال با یک مدل چند‌متغیره محاسبه می‌شود که تغییرات در حجم قراردادهای فیوچرز و سود باز ( آتیه باز) را با توجه به تغییرات قیمت، تجزیه‌و‌تحلیل می‌کند. این سیگنال مبتنی بر تحقیقات بازارهای سهام است که در آن افزایش حجم و سود باز معمولاً برای روند فعلی قیمت، صعودی تلقی می شود. سیگنال تمام سناریوهای بالقوه سه متغیر را تجزیه‌و‌تحلیل می کند و آستانه‌های خاصی را برای احساسات صعودی/نزولی هر رمزارز پشتیبانی‌شده تعیین می‌کند.

 

چگونه از تحلیل آنچین در بازار ارز دیجیتال استفاده کنیم؟

از آنجایی که داده‌های ارزهای دیجیتال و بلاکچین شفاف هستند، فرصتی عالی برای تحلیلگران آنچین فراهم است تا تصاویر جامع‌تری از بازار ارز دیجیتال را بر اساس داده‌های عینی و همچنین رویکردی مبتنی بر اصول، به‌جای جوسازی و هیاهو، به دست دهند.

 

پیش‌بینی تحرکات آینده بازار

با ارزیابی رفتار سرمایه‌گذاران و سلامت شبکه در زمان واقعی، تحلیل آنچین نه تنها به معامله‌گران کمک می‌کند تا استراتژی‌های خود را ارتقا دهند، بلکه به آنها اجازه می‌دهد تا حرکت‌های آینده بازار را بهتر پیش‌بینی کنند.

 به‌عنوان مثال، با در نظر گرفتن تعداد آدرس‌های فعال و تعداد تراکنش‌های یک ارز دیجیتال، معامله‌گران ارز دیجیتال می‌توانند پیش‌بینی کنند که آیا علاقه به آن ارز دیجیتال افزایش می‌یابد یا نه. اگر افزایش شدیدی در تعداد آدرس‌ها و تراکنش‌های فعال وجود داشته باشد، معمولاً با افزایش قیمت آن ارز دیجیتال همراه است.

 

تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟
تحلیل آنچین ارز دیجیتال چیست؟

 

مطالعۀ رفتار سرمایه‌گذاران

معیارهای آنچین جزئیات رفتارهای هر سرمایه‌گذار را ارائه می‌دهد. برای مثال، تحلیلگران آنچین می‌توانند مدت زمانی را که یک آدرس یک ارز دیجیتال را جابه‌جا نکرده است و تعداد سرمایه‌گذارانی که رمزارز را نگه داشته‌اند، بررسی کنند.

اگر تعداد سرمایه‌گذارانی که ارز دیجیتال را HODL می‌کنند افزایش یابد، ممکن است به این معنی باشد که عرضه در گردش ارز دیجیتال کمتر شده است. تحلیل آنچین این وضعیت به ما می‌گوید که اگر تقاضا ثابت باشد، قیمت آن ارز دیجیتال باید افزایش یابد. علاوه بر این، اعتماد به عملکرد آتی دارایی را نیز نشان می دهد.

 

سخن آخر

درست مانند تحلیل فاندامنتال، تحلیل آنچین شامل تجزیه‌و‌تحلیل داده‌های بلاکچین در دسترس عموم است تا بینش بهتری نسبت به ارزش و کاربرد یک شبکه به دست آید.

به‌جای تحلیل ترازنامه، جریان نقدی و صورت درآمد، تحلیل آنچین دارایی‌های دیجیتال شامل استخراج تراکنش‌ها، معیارهای آنچین و داده‌های کیف پول برای اهداف ارزش‌گذاری است.

در حالی که این نوع تحلیل هنوز یک حوزه نوظهور است، مقدار بسیار زیاد داده‌های موجود در دسترس عموم از رمزارزها، آن را به یک وسیله خاص جالب از علم داده و ماشین لرنینگ تبدیل کرده.

در دنیایی که داده‌ها مثل طلا باارزش تلقی می‌شوند و بلاکچین در آستانه تغییر نحوه ذخیره و مبادله ارزش (دیجیتال) است، نمی‌توان اهمیت شیوه‌های تحلیل آنچین را نادیده گرفت.

بازیگران مختلفی در چند سال گذشته ظهور کرده‌اند و به کاربران خود مجموعه‌ای از شاخص‌ها و مجموعه داده‌ها را با قابلیت اعمال آسان آنچین/ آفچین ارائه می‌دهند. با وجود این از میان این موارد، تحلیل آنچین دوام خواهد داشت و احتمالاً همراه با پذیرش کلی فناوری بلاکچین، بیشتر رشد خواهد کرد.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
پیام بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *